Άγιος Γιώργης των Πάγων

Παραλία Άγιος Γιώργης των Πάγων

Μία από τις πιο όμορφες παραλίες, ο Άη Γιώργης των Πάγων, φωλιάζει στη βορειοδυτική πλευρά της Κέρκυρας, μεταξύ της πασίγνωστης Παλαιοκαστρίτσας και του Αρρίλα. Ο Άη Γιώργης των Πάγων βρίσκεται στον ομώνυμο όρμο και προσφέρει μια ευφρόσυνη θέα από ψηλά.

Στα πεντακάθαρα νερά του καθρεφτίζονται τα αιωνόβια, πανύψηλα ελαιόδεντρα και τα λυγερόκορμα καταπράσινα κυπαρίσσια, που πλαισιώνουν την πλατιά αμμουδιά του και χαρίζουν στον Άη Γιώργη των Πάγων τα χαρακτηριστικά γαλαζοπράσινα χρώματα του.

Ο Άη Γιώργης των Πάγων δεν είναι μόνο μία καταπληκτική παραλία ιδανική για όσους αρέσκονται στα κρυστάλλινα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, νερά αλλά και για σπορ αφού ο μαΐστρος, ο ιδανικός για γουίντ σέρφινγκ (wind surfing) βορειοδυτικός άνεμος, τον έχει κάνει πόλο έλξης για τους λάτρεις του συγκεκριμένου αθλήματος.

Μολονότι στον Άη Γιώργη των Πάγων οι επισκέπτες μπορούν να βρουν αξιόλογα καταλύματα και ταβέρνες θα καταφέρουν να περάσουν ήσυχες διακοπές, καθώς, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν αποτελεί προορισμό για όσους αρέσκονται στην, καλώς εννοούμενη, φασαρία.

Ο Άη Γιώργης των Πάγων δε φημίζεται για την κοσμοπολίτικη αύρα του, την οποία εξάλλου μπορεί να βρει ο ενδιαφερόμενος σε πλείστα άλλα μέρη της Κέρκυρας, ενώ κάλλιστα μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για εξορμήσεις και εκδρομές σ’ ολόκληρη την Κέρκυρα, τόσο στην ορεινή και ελάχιστα εξερευνημένη ενδοχώρα όσο και στις λοιπές πανέμορφες παραλίες, ενώ απέχει μόλις 39 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας.

Μια από τις πιο όμορφες στιγμές της ημέρας είναι την ώρα που ο ήλιος βουλιάζει στη Δύση. Τα πανέμορφα πορφυρά χρώματα του ουρανού, που καθρεπτίζονται στα μέχρι πριν λίγο γαλαζοπράσινα νερά μετατρέπουν την κρυστάλλινη επιφάνεια της θάλασσας σε καμβά ευφάνταστου ζωγράφου.

ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ - ΑΓΙΟΣ ΓΙΩΡΓΗΣ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ

ΑΡΧΙΚΗ | ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ | ΚΕΡΚΥΡΑ | ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ | ΚΕΡΚΥΡΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΚΕΡΚΥΡΑ LINKS | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ