Σπιανάδα

Κέρκυρα -Πλατεία Σπιανάδα

Η μεγάλη πλατεία απέναντι από το Παλιό φρούριο είναι από τα καλά που άφησε η περίοδος της γαλλικής κατάκτησης. Είναι μία από τις μεγαλύτερες πλατείες της Ελλάδας, κέντρο της κοινωνικής ζωής των Κερκυραίων.

Σπιανάδα - Κέρκυρα πλατεία Σπιανάδα

Στην μεγάλη πλατεία γίνονται όλες οι μεγάλες εκδηλώσεις, παρελάσεις και έθιμα. Όποιος δεν έχει ζήσει Πάσχα στη Σπινιάδα επιβάλετε να το ζήσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Την πλατεία τριγυρίζουν περίφημα κτήρια όπως το Λιστόν που κτίστηκε από τον Γάλλο μηχανικό Lesseps ( ο γιός του διάνοιξε τη Διώρυγα του Σουέζ), πάλι τη περίοδο της γαλλοκρατίας. Το περιστύλιο του Μαίτλαντ είναι ακόμη ένα οικοδόμημα στη Σπινιάδα με κίονες ιωνικού ρυθμού που κτίστηκε προς τιμήν του Άγγλου αρμοστή Sir Thomas Maitland το 1816 που η περίοδος της διακυβέρνησης του ήταν από τις σκληρότερες κατά τη διάρκεια της αγγλοκρατίας.

Η Σπιανάδα είναι ένα από τα κεντρικά σημεία που μπορείτε να ξεκινήσετε την περιήγηση σας στην Κέρκυρα καθώς βρίσκεται πολύ κόντα στην είσοδο του παλαιού φρουρίου αλλά και στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Στη περιοχή που δεσπόζει η Σπιανάδα μπορείτε να δείτε πολλά αξιοθέατα της Κέρκυρας όπως τη παλιά νομαρχία, χαρακτηριστικό δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, έργο του αρχιτέκτονα Χρόνη. Η παλιά νομαρχία είναι κτισμένη στη θέση του σπιτιού, που γεννήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την πλάτεία Σπιανάδα της Κέρκυρας

ΣΠΙΑΝΑΔΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΡΧΙΚΗ | ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ | ΚΕΡΚΥΡΑ | ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ | ΚΕΡΚΥΡΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΚΕΡΚΥΡΑ LINKS | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ